Spa hotel Lanterna a Frgálová manufaktura míří na Garden Food Festival

Spa hotel Lanterna a Frgálová manufaktura míří na Garden Food Festival

Nalaďte se na Karlovský gastrofestival! Přijďte si pochutnat na specialitách (nejen) Resortu Valachy na Garden Food Festival ve Zlíně, jehož první ročník se uskuteční 3. a 4. září v parku u zámku. Spa hotel Lanterna se zde představí se svým speciálním festivalovým menu, na Frgálové manufaktuře si zase budete moci sami vyzkoušet, jaké je to vyrobit pravý valašský frgál.

Zastavte se na stánku Spa hotelu Lanterna a ochutnejte festivalové menu, v němž si přijdou na své milovníci tradiční valašské kuchyně a moderní gastronomie. Radost uděláme také všem těm, kteří si budou chtít slunečný den zpříjemnit sladkou tečkou. Stánek s festivalovým menu Spa hotelu Lanterna najdete kousek od zámecké kašny.

Více o zlínském Garden Food Festivalu

Festivalové menu Spa hotelu Lanterna

  • Šneci v česnekovém másle s lístky salátu a bramborovou slámou
  • Dolnopasecký bio sýr s rebarborovým chutney a sezamovou tyčinkou
  • Vepřová panenka s hříbkovou pěnou, bramborové pyré se špenátem
  • Pomalu pečená kýta z mladého býčka, lístky salátu, pikantní dip, pivní chléb
  • Krůtí prsíčka v bylinkovém pestu, tymiánová šťáva, pečené brambory
  • Halušky s lístky mladého špenátu, rajčatovým pyré a créme fraiche
  • Švestkový koláč s vanilkovou zmrzlinou
  • Mátová palačinka s lesním ovocem a šlehačkou
  • Zmrzlina, sorbety

      

Dále můžete navštívit také stánek Resortu Valachy s frgálovou manufakturou. Přijďte ochutnat a hlavně si sami vyrobit výborné valašské frgály.

Festivalové menu Frgálové manufaktury

  • Frgály hruškové, tvarohové, makové povidlové
  • VALACHY slivovice
  • Frgálová manufaktura ("vyrob si svůj frgál")

 


Garden Food Festival probíhá v sobotu 3. září od 10 do 19 hodin a v neděli 4. září od 10 do 18 hodin v zámeckém parku ve Zlíně.

Navazuje na stejnojmenný festival, který se koná od loňska v Olomouci. Regionální festival dobrého jídla a pití si klade za cíl ukazovat široké veřejnosti, že v regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.

Hostem zlínského festivalu bude mj. Zdeněk Pohlreich.