Regionální dodavatelé Spa hotelu Lanterna

Regionální dodavatelé Spa hotelu Lanterna

Představujeme vám regionální producenty, s nimiž pravidelně spolupracujeme a jejichž produkty u nás můžete ochutnat – ať již v rámci bufé při snídaních a večeřích, tak v menu restaurace Lanterna či v sezónních menu zážitkové restaurace Vyhlídka.

Naším krédem je moderní regionální gastronomie s využitím špičkových čerstvých surovin z našeho kraje. Kvalitní regionální produkty proto mají v naší kuchyni důležité a pevné místo.


Biofarma Horut - Rožnov pod Radhoštěm

Rodinná zemědělská bio farma manželů Horutových s tradicí od roku 2001 produkuje sýry a další výrobky z kravského mléka nejlepší kvality. Filozofií farmy je návrat k přírodním, staletími ověřeným hodnotám, v nichž je pamatováno na důstojné životní podmínky užitkových domácích zvířat. Farmu je také možné navštívit a výrobky zakoupit ve zdejším obchůdku. www.biofarmahorut.cz

  

 

Sušírna Sv. Františka - Vlachovice

Přes 100 let stará valašská sušírna ovoce, bělokarpatské louky a na kopci rozesetá políčka pro byliny a jedlé květy, které obhospodařují manželé Zuzana a Radek Fryzelkovi, místní rodáci a nadšení ekozemědělci. Od roku 2017 zásobují náš hotel bylinkami všeho druhu. V recepci hotelu navíc můžete příležitostně zakoupit i další výrobky, jako jsou bylinné koupele či oleje. Sušírna Sv. Františka je držitelem regionální známky Pravé Valašské. www.kvetybyliny.cz

   

Pstruhařství Mirka Halamíčka – Rožnov pod Radhoštěm

Splněný dětský sen – takový je příběh rodinného pstruhařství vášnivého rybáře Mirka Halamíčka, který vybudoval tři chovné rybníky v údolí Dolních Pasek v Rožnově pod Radhoštěm. Zaměřuje se na chov pstruhů duhových, které dodává také do Spa hotelu Lanterna. www.mhalamicek.cz

  


Farma Rudimov – Rudimov u Slavičína

Pozemky této vyhlášené rodinné ekofarmy, založené v roce 2003, se rozkládají na úpatí Bílých Karpat, na přirozeném, téměř souvislém celku o výměře cca 180 ha pastvin a luk. Farma chová ovce masného plemene Romney March (Kent) a krávy masného plemene Aberdeen Angus, v pastevních areálech s ad-libitním krmením. Maso je zpracováváno ručně v celém provozu, díky vysoké kvalitě si nachází cestu do nejlepších restaurací nejen v regionu, ale i v Praze. Spa hotel Lanterna patří mezi ně. www.farmarudimov.cz, www.masozluky.cz

   

Restaurace & Café Lanterna si zakládá na vysoké úrovni gastronomie s důrazem na krajovou kuchyni v moderním pojetí. Nahlédněte do naší nabídky a dopřejte si vybrané speciality našich zkušených kuchařů v čele s šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna, Pavlem Václavíkem.


Řeznictví H + H – Nový Jičín

Tradiční řeznictví založené v roce 1990 má na Moravě vynikající pověst díky originální chuti jeho produktů, vysokému podílu masa a celkové kvalitě. V sortimentu má mimo klasických výrobků - kvalitních masových klobás, uzených mas, šunek a zabíjačkových dobrot - také ručně vyráběné speciality. Ve Spa hotelu Lanterna můžete ochutnat:

  • Hovězí šunka nejvyšší jakosti: žhavá novinka z konce roku 2016. Je vyráběná z vybraných částí hovězí kýty, typickým znakem je vysoký obsah (90%) hovězího masa a skvělé nutriční hodnoty.
  • Hovězí salám: obsahuje pouze hovězí maso, bez přidání vepřových bílkovin.
  • Krůtí šunka: vyráběná pouze z vybraných částí kvalitních krůtích prsou, typický je pro ni minimální obsah tuku.
  • Šunka nejvyšší jakosti: uvedená na trh 2013, patří k nejoblíbenějším produktům řeznictví. Vyrábí se pouze z vybraných částí vepřových kýt. Nejvyšší jakost zajišťuje minimálně 16% čistých svalových bílkovin a vysoký podíl masa. Samozřejmostí je, že se jedná o bezlepkový výrobek
  • Šunka od kosti: vyrobená z pečlivě vybraných celých šálů vepřové kýty, s minimálně 13% čistých svalových bílkovin.
  • Anglická slanina: vyráběná nikoli metodou lepení z jednotlivých částí boku, ale pouze z celých kusů podle tradičních výrobních postupů předků.
  • Dětské párečky NIKI: unikátní vysokým podílem masa (75 % vepřového a 20 % hovězího) a sníženým obsahem soli (pouze 1,8%) a sodíku. Proto jsou vhodné pro děti již od 3 let.
  • Trefilova masopustní klobása: Když v roce 1989 vymyslel věhlasný novojičínský řezník Alois Trefil její recepturu, asi nedoufal, že se podle ní bude jeho klobása vyrábět i po více než čtvrt století! Klobása právem získala ocenění Regionální potravina roku a může se také pyšnit označením značkou Klasa.

www.reznictvihh.cz

  

Pohankový mlýn Šmajstrla - Frenštát pod Radhoštěm

Rodinný mlýn s více než 150 letou tradicí pěstování a loupání pohanky tradičními způsoby. Pohanka je loupaná mechanickým způsobem tak, aby nebyly znehodnocovány vitamíny a aby nadále přinášela lidem zdraví, největší bohatství každého člověka. http://www.pohankovymlyn.com/