Dvě novinky ve Vyhlídce: Raw a Michelinské menu

Dvě novinky ve Vyhlídce: Raw a Michelinské menu

Hned dvojitý gurmánský zážitek nabídnou kuchaři Spa hotelu Lanterna v květnu a červnu milovníkům zážitkové gastronomie.

Zatímco běžně bývá v restauraci Vyhlídka nabízeno každé dva měsíce jiné sezónní degustační menu, tentokrát budou na výběr hned dvě - jedno pro milovníky vegetariánských specialit a jedno doslova s hvězdným nádechem. Kuchaři se totiž při jeho přípravě nechali inspirovat spoluprací s michelinskými šéfkuchaři, kteří v Lanterně v minulosti hostovali při Karlovském gastrofestivalu.


Michelinské menu

Ze všech specialit, které byly v minulých sedmi letech součástí Michelinských galavečeří připravovaných hvězdnými „Micheliny“, vybral šéfkuchař Lanterny Josef Tydlačka šest pokrmů, které se staly předlohou a inspirací degustačního menu.

Jednotlivé pokrmy jsou inspirovány gastronomií Romana Pauluse z Alcronu, Maďara Ákose Sárköziho, který ve Velkých Karlovicích hostoval před dvěma lety, a rakouského šéfa Toniho Mörwalda, jenž oslnil v loňském roce.

  

"Vybírali jsme pokrmy, které nás během těch uplynulých sedmi let nejvíce zaujaly a současně je možné připravit je u nás ze sezónně dostupných surovin. Spolupráce s michelinskými šéfkuchaři je pro celý náš tým vždy zajímavou a inspirující zkušeností, řadu postupů či způsobí servírování jsme již i v minulosti zařadili do naší kuchyně,“ uvedl šéfkuchař Josef Tydlačka.

Michelinské menu bude servírováno s vybranými víny vinařství Milan Špalek.

V pátek 22. června mají hosté možnost si menu vychutnat i s osobním komentářem šéfkuchaře Josefa Tydlačky a vinaře Milana Špalka. Nutná rezervace předem (+420 571 477 300, e-mail: lanterna@valachy.cz), počet míst omezen.


Degustační menu inspirované michelinskými kuchaři podáváme v zážitkové restauraci Vyhlídka v termínu 1. 5. - 30. 6. 2018. Ve zkrácené tříchodové podobě bude menu nabízeno také v červenci a srpnu v čase obědů.


     

Vegetariánské RAW menu

Skutečnou raritou je Raw menu, které si mohou návštěvníci vychutnat od května až do konce prázdnin. Kuchaři tak vycházejí vstříc nejen vegetariánům, ale i hostům, kteří v teplejším ročním období dávají přednost lehčím bezmasým pokrmům. To, že budou navíc všechny chody připraveny v souladu se zásadami raw stravy, je v tuzemsku spíše výjimkou.

„Raw pokrmy jsou připraveny bez tepelné úpravy, díky čemuž jsou lépe stravitelné a mají také mimořádně vysokou výživovou hodnotu, protože si uchovají větší množství cenných živin, vitamínů a důležitých enzymů,“ popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka.

Menu je sestaveno ze sezónně dostupných a lehce stravitelných druhů zeleniny i ovoce. Zajímavostí je např. polévka v podobě smoothie ze špenátu a mladého ječmene, servírovaná postudenu, hlavním chodem jsou cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem a jako dezert kuchaři zvolili mezi hosty velmi oblíbený jahodový sorbet s čerstvým ovocem.

Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem: +420 571 477 300 nebo lanterna@valachy.cz. Cena menu je 990 Kč.