Restaurace & Café Lanterna

Restaurace & Café Lanterna

Restaurace&Café hotelu Lanterna vás již na první pohled zaujme příjemnými prostory v moderním a svěžím designu. Zakládáme si na vysoké úrovni gastronomie s důrazem na krajovou kuchyni v moderním pojetí a využití místních surovin. Dopřejte si vybrané speciality našich zkušených kuchařů.

 

Kvalitní a poctivá domácí kuchyně Spa hotelu Lanterna je pro mnohé hosty důvodem, proč se k nám rádi vracejí. Naši kuchaři se gastronomii věnují s láskou a úctou k surovinám i životnímu prostředí. V souladu s aktuálními trendy moderní gastronomie připravujeme pokrmy zásadně z čerstvých surovin, bez využití polotovarů.

"Inspiraci hledáme přímo v našem regionu, který vyniká chutnými a zajímavými kombinacemi typických surovin. V naší nabídce najdete řadu krajových pokrmů, od těch nejrozšířenějších jako jsou polévka kyselice či halušky až po jídla, jež na jídelníčcích restaurací najdete spíše výjimečně - například z jeleního či králičího masa. Naší specialitou jsou i sladké pokrmy. Vedle typického valašského frgálu z vlastní produkce Resortu Valachy nechybí například velmi oblíbená maková zmrzlina. Inspiraci hledáme také v soutěži O  nejlepší valašský recept, kterou pořádáme každoročně na jaře," popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Čtěte také: rozhovor s naším šéfkuchařem Pavlem Václavíkem.

Jídelní lístek hotelové restaurace je obměňován několikrát ročně v závislosti na sezónně dostupných surovinách. Aktuální sezónní jídelníček najdete zde.

To nejlepší z regionu

Spolupracujeme s místními producenty. Sýry odebíráme z BIO farmy Horut v Rožnově pod Radhoštěm.

Hovězí maso nakupujeme z Ekofarmy Agrofyto Lidečko. Jde o maso z mladých býčků s volným výběhem, v bio kvalitě.

Chystáme spolupráci i s dalšími farmáři z Valašska, abyste ochutnali to nejlepší z regionu.

Co si nesmíte nechat ujít - aneb tipy šéfkuchaře Pavla Václavíka z aktuální nabídky:

  • Jelení hřbet s pošírovanou cibulí omáčkou z černého bezu a pečenými bramborovými špalky
  • Steak z roštěné s hříbkovou štávou a pečenými bramborami s putýrem a lanýži
  • Domácí dýnové halušky s brynzou a restovanou slaninou
  • Grilovaný Putýr s lanýžovou majonézou, lístky salátu a bylinkovou bagetou
  • Domácí zmrzlina

SPECIÁLNÍ TIP: Kuchaři Spa hotelu Lanterna vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku na Moravia Food Festivalu v květnu 2013 v Kroměříži. Podrobnosti i recept najdete zde. Od 7. 6. 2013 je "vítězná" rajská v nabídce hotelové restaurace - přijďte ochutnat.

     

     

Nabídka pokrmů pro děti

Myslíme také na naše malé návštěvníky. V hotelové restauraci máme připraveno speciální dětské menu. Rodiče jistě potěší akcent na zdravou nabídku dětských jídel. Z dětského menu jsme definitivně vyřadili hranolky a kečup. 

Nabízíme také možnost polovičních porcí pokrmů s aktuální nabídky, účtujeme za ně 60% ceny.

V restauraci najdete prostorný dětský koutek. Než se děti vyřádí, můžete si v klidu vypít kávu v přilehlém kavárenském koutku, který doplňuje volně dostupná knihovnička s komfortním posezením.

Více informací včetně aktuální nabídky dětských jídel najdete zde.

Pro ubytované hosty Spa hotelu Lanterna

Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají v ceně snídaně i večeře.

Snídaně jsou podávány formou bufé s filozofií "zelené linie". Hostům nenabízíme kupovaná jednoporcová balení různých pochutin, vše je připravováno čerstvé a servírované v miskách. Mícháme si sami kvalitní smetanové jogurty s lesním ovocem a cukrem, čímž jsme docílili odstranění konzervantů a umělých barviv, vyrábíme vlastní pomazánky i saláty, krájíme kvalitní máslo a podáváme domácí chléb a pečivo či frgály. Bufé doplňuje nabídka pokrmů připravovaných kuchařem v prostorách restaurace - mátová palačinka s džemem a šlehačkou, pečená šunka se slaninou a vejci, sázená vajíčka...

Večeře zahrnuje nabídku formou bufé (předkrmy, polévka, přílohy, saláty) a denní nabídku sezónních jídel, která kuchař servíruje přímo v prostorách restauarce. Používáme místní recepty i výrobní postupy, například pomalé pečení, které je pro Valašsko typické. Vše od předkrmů až po dezerty, sorbety a zmrzliny pochází z hotelové kuchyně a je připravováno vždy čerstvé.

 

Otevírací doba
Denně 7:00 - 22:30

Snídaně - bufé7:00 - 10:00
Večeře - bufé18:00 - 20:00 (poté do 21:00 servírované)

 Kapacita restaurace: 100 míst.

Navštivte také druhou restauraci našeho hotelu - zážitkovou restauraci Vyhlídka, která je otevřena pouze ve večerních hodinách. Každý měsíc nabízíme jiné tématické degustační menu snoubené s víny. Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají degustační menu s cenovým zvýhodněním, ubytovaní hosté apartmánů Suite Spa mají menu zahrnuto v ceně.