Restaurace & Café Lanterna

Restaurace & Café Lanterna

Restaurace&Café hotelu Lanterna vás již na první pohled zaujme příjemnými prostory v moderním a svěžím designu. Zakládáme si na vysoké úrovni gastronomie s důrazem na krajovou kuchyni v moderním pojetí a využití místních surovin. Dopřejte si vybrané speciality našich zkušených kuchařů.

 

Kvalitní a poctivá gastronomie Spa hotelu Lanterna je pro mnohé hosty důvodem, proč se k nám rádi vracejí.

Naši kuchaři se gastronomii věnují s láskou a úctou k surovinám i životnímu prostředí. V souladu s aktuálními trendy moderní gastronomie připravujeme pokrmy zásadně z čerstvých surovin, bez využití polotovarů, s důrazem na krajové recepty a regionální suroviny.

"Inspiraci hledáme v našem regionu Valašska, který vyniká chutnými a zajímavými kombinacemi typických surovin. V naší nabídce najdete řadu krajových pokrmů, od těch nejrozšířenějších jako jsou polévka kyselice či halušky až po jídla, jež na jídelníčcích restaurací najdete spíše výjimečně - z jeleního, jehněčího či králičího masa. Dbáme na kvalitní výběr surovin od dodavatelů převážně z regionu. Některé si zajišťujeme sami. Například medvědí česnek, pampelišky či kopřivy si sami sbíráme v našich lesích a na loukách, velkou inspirací se pro nás v tomto směru staly stáže u michelinských šéfkuchařů v Česku či Itálii," popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Jídelní lístek hotelové restaurace je obměňován několikrát ročně v závislosti na sezónně dostupných surovinách. Aktuální sezónní letní jídelní lístek platný od června 2015 najdete zde.

To nejlepší (nejen) z regionu

Spolupracujeme s těmito producenty:

  • BIO farma Horut Rožnov pod Radhoštěm - výroba sýrů
  • Qualivo - prémiový chov - hovězí maso
  • Řeznictví H+H - vepřové maso a uzenářské výrobky
  • Snailex - šneci z českých chovů
  • Farma Rudimov - jehněčí maso

Chystáme spolupráci i s dalšími farmáři z Valašska, abyste ochutnali to nejlepší z regionu.

   

   

Co si nenechat ujít - tipy z letního jídelního lístku 2015:

  • Dolnopasecký bio sýr z Horutovy biofarmy s domácí marmeládou ze smrkových výhonků, kmínové tyčinky
  • Hovězí jazyk pošírovaný v demi glace s okurkovým julianne a bylinkovou smetanou, domácí rohlíček
  • Jehněčí ossobuco z Farmy Rudimov s grilovaným dolnopaseckým sýrem a bramborovými špalky, dip z kysané smetany s medvědím česnekem
  • Hráškové risotto s parmezánovým přelivem, pošírované nudle z cukety a mrkve
  • Pomalu dušená líčka z mladého býčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, bramborové pyré
  • Čokoládová koule s drobenkou, jahodovým sorbetem, ovocem a meduňkovými pusinkami, přelitá makovou omáčkou
  • Domácí zmrzlina, Valašské frgály z vlastní pekárny Resortu Valachy

Nabízíme vám i typické valašské speciality, které jsou pevnou součástí jídelního lístku bez ohledu na sezónu - valašskou kyselici a domácí halušky s brynzou, kunínskou smetanou a opečenou slaninou.     

 

Zajímavost v naší nabídce: "valašská pizza" :-). V nočních hodinách vám nabízíme v Cocktail baru Lanterna široký sortiment pizzy. Jednu z nich připravují kuchaři v regionálním duchu - místo mozzarely s valašským biosýrem od Horuta, doporučujeme k ochutnání. Pizzu je možno objednat ve večerních hodinách také na pokoj.

Nabídka pokrmů pro děti

Myslíme také na naše malé návštěvníky. V hotelové restauraci máme připraveno speciální dětské menu. Rodiče jistě potěší akcent na zdravou nabídku dětských jídel. Z dětského menu jsme definitivně vyřadili hranolky a kečup. 

Nabízíme také možnost polovičních porcí pokrmů s aktuální nabídky, účtujeme za ně 60% ceny.

V restauraci najdete prostorný dětský koutek. Než se děti vyřádí, můžete si v klidu vypít kávu v přilehlém kavárenském koutku, který doplňuje volně dostupná knihovnička s komfortním posezením.

Více informací včetně aktuální nabídky dětských jídel najdete zde.

Pro ubytované hosty Spa hotelu Lanterna

Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají v ceně snídaně i večeře.

Snídaně jsou podávány formou bufé s filozofií "zelené linie". Hostům nenabízíme kupovaná jednoporcová balení různých pochutin, vše je připravováno čerstvé a servírované v miskách. Mícháme si sami kvalitní smetanové jogurty s lesním ovocem a cukrem, čímž jsme docílili odstranění konzervantů a umělých barviv, vyrábíme vlastní pomazánky i saláty, krájíme kvalitní máslo a podáváme domácí chléb a pečivo či frgály. Bufé doplňuje nabídka pokrmů připravovaných kuchařem v prostorách restaurace - mátová palačinka s džemem a šlehačkou, pečená šunka se slaninou a vejci, sázená vajíčka...

Večeře zahrnuje nabídku formou bufé (předkrmy, polévka, přílohy, saláty) a denní nabídku sezónních jídel, která kuchař servíruje přímo v prostorách restauarce. Používáme místní recepty i výrobní postupy, například pomalé pečení, které je pro Valašsko typické. Vše od předkrmů až po dezerty, sorbety a zmrzliny pochází z hotelové kuchyně a je připravováno vždy čerstvé.

 

Otevírací doba
Denně 7:00 - 22:30

Snídaně - bufé7:00 - 10:00
Večeře - bufé18:00 - 20:00 (poté do 21:00 servírované)

 Kapacita restaurace: 100 míst.

Do restaurace není možný přístup se psem či jiným domácím zvířetem.

Navštivte také druhou restauraci našeho hotelu - zážitkovou restauraci Vyhlídka, která je otevřena pouze ve večerních hodinách. Každý měsíc nabízíme jiné tématické degustační menu snoubené s víny. Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají degustační menu s cenovým zvýhodněním, ubytovaní hosté apartmánů Suite Spa mají menu zahrnuto v ceně.