Víkend ve znamení Jaroslava a Pavla Sapíkových

Víkend ve znamení Jaroslava a Pavla Sapíkových

Zveme vás na degustační večer s Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně, který si k přípravě svého menu přizval jako hosta i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře - Jaroslava Sapíka. Ochutnejte speciální menu o šesti chodech a poznejte gastronomický svět plný chutí a vůní staročeské kuchyně v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna.

Nenechte si ujít neobvyklou souhru dvou šéfkuchařů, kteří mají na svém kontě řadu vyznamenání z mezinárodních i domácích soutěží. Užijte si speciální menu o sedmi chodech ve stylu staročeské kuchyně, při němž své nadání a nadšení pro gastronomii předvede Pavel Sapík, šéfkuchař věhlasné restaurace Terasa U Zlaté studně, která získala v roce 2015 ocenění "Nejluxusnější restaurace v České republice" a jeho otec, neméně známý Jaroslav Sapík, který vařil třeba také na Pražském hradě.

Jedinečná gastronomická událost na špičkové úrovni pořádáme 8. dubna 2017 v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna.

 

Víkend ve znamení Jaroslava a Pavla Sapíkových

  • Kdy: sobota 8. dubna od 19:30 hodin
  • Kde: zážitková restaurace Vyhlídka (Spa hotel Lanterna)
  • Délka trvání: cca 4 hodiny
  • Dress code: doporučujeme smart casual
  • Cena bez ubytování:  2 990 Kč/osoba
  • Cena s ubytováním: degustační večeři lze spojit s ubytováním ve Spa hotelu Lanterna na 2 noci v termínu 7. - 9. 4. 2017 za celkovou cenu 6 490 Kč*
    • sedmichodové degustační menu připravené šéfkuchaři Pavlem Sapíkem a Jaroslavem Sapíkem doplněné o vybraná vína
    • ubytování, večeři a snídani (s rozšířenou nabídkou superpotravin pro váš zdravý životní styl) formou bufé - pouze pro ubytované
    • neomezený vstup do relaxačního centra L-Spa v hotelu Lanterna - pouze pro ubytované
    • neomezený vstup do Wellness Horal - 3,5 km od hotelu Lanterna (termální bazény, saunový svět, kardio fitness) - pouze pro ubytované
    • parkování u hotelu zdarma

Omezená kapacita (max. 40 míst na termín), rezervujte si svou účast včas. Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz

*Nabídka se vztahuje na 2 noci a osobu v pokoji Standard v termínu 7. - 9. 4. 2017 při obsazení pokoje 2 dospělými osobami. Na tuto akci nelze využít žádné slevy a nelze ji kombinovat s akčními či jinými zvýhodněnými nabídkami. Cena 6 490 Kč/osoba/pobyt platí pro pokoj Standard. Další ceny: pokoj Suite 7 490 Kč, pokoj Suite Spa 7 990 Kč. Lze spojit s ubytováním také na 1 noc 8. - 9. 4. 2017. Ceny platné od 27. 12. 2016.

 

Připomeňte si, jaký byl "předkrm" Karlovského gastrofestivalu 2016 a nalaďte se na degustační večer s Pavlem a Jaroslavem Sapíkovými. Fotoreportáž z Ladění na Karlovský gastrofestival s Pavlem Sapíkem ZDE.

      


Degustační menu podávané se selekcí vín

  • Kedlubnové carpaccio s pěnou z kozího sýra Buche Affinne podávané s jarní zeleninou a limetkovo okurkovým želé ochuceným olivovým olejem Lakudia (Pavel Sapík)
  • Grilované mušle Sv. Jakuba na pyré ze sladkých brambor s plátky černých lanýžů z Piemonte (Pavel Sapík)
  • Králičí paštika servírovaná na hruškovém ragů ochuceném „Wíllíamíne Líqueur“ doplněné višňovým želé (Jaroslav Sapík)
  • Staročeský račí krém s lanýžovým toustem (Jaroslav Sapík)
  • Grilovaný mořský ďas zabalený ve slanině „Pancetta“ s hráškovým pyré a sosem Vierge (Pavel Sapík)
  • Jehněčí kýta špikovaná uzeným jazykem, dušená na másle s mandlovými kroketami přelitá Madeira sosem (Jaroslav Sapík)
  • Pavlova s černorybízovým „curd“ zdobený čerstvými lesními plody a bazalkovým sorbetem (Pavel Sapík)
  • Variace domácích pralinek a „petit fours“ (Pavel Sapík, Jaroslav Sapík)

Degustační menu je snoubeno s vybranými víny. Změna v menu vyhrazena.


Pavel Sapík

Pavel Sapík je šéfkuchařem vyhlášené pražské restaurace Terasa U Zlaté studně již déle než 10 let. V sezoně 2001/2002 získal ocenění Kuchař roku, jeho největším úspěchem je zlatá medaile z kuchařské olympiády v Singapuru. Své umění zdokonaloval na zahraničních stážích, v Česku získal zkušenosti v předních pražských restauracích, jakými jsou například Circle Line Flambeé nebo Alcron.

Pod jeho velením získala Terasa U Zlaté studně řadu ocenění - mimo jiné titul nejlepší restaurace České republiky v publikaci Maurerův výběr Grand Restaurant 2012 a 2015.  V roce 2015 vyhrála ocenění Nejlepší restaurace v České republice podle Travellers' Choice Awards 2015.

Se Spa hotelem Lanterna spolupracuje dlouhodobě na kvalitě služeb a servisu, školení personálu. V roce 2016 zahajovalo jeho degustační menu s předstihem Karlovský gastrofestival.

Jaroslav Sapík

K přípravě degustačního menu si Pavel Sapík přizval jako hosta i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře, Jaroslava Sapíka, kterého můžete znát například z pořadu Česko na talíři. Na svém kontě má řadu ocenění i čestných uznání z domácích i mezinárodních soutěží. V roce 2009 znovuobnovil Československý svaz kuchařů, jehož členem je i jeho syn. Řadu let spolupracuje s Pražským hradem a je zarytým obhájcem české kuchyně, jejíž kvalitu by rád vrátil do pozice, kterou zastávala na počátku minulého století.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.