Restaurace & Café Lanterna

Restaurace & Café Lanterna

Restaurace&Café hotelu Lanterna vás již na první pohled zaujme příjemnými prostory v moderním a svěžím designu. Zakládáme si na vysoké úrovni gastronomie s důrazem na krajovou kuchyni v moderním pojetí a využití místních surovin. Dopřejte si vybrané speciality našich zkušených kuchařů.

Restaurace Lanterna

Kvalitní a poctivá gastronomie Spa hotelu Lanterna je pro mnohé hosty důvodem, proč se k nám rádi vracejí.

Naši kuchaři se gastronomii věnují s láskou a úctou k surovinám i životnímu prostředí. V souladu s aktuálními trendy moderní gastronomie připravujeme pokrmy z čerstvých surovin, bez využití polotovarů, s důrazem na krajové recepty a regionální suroviny.

"Inspiraci hledáme v našem regionu Valašska, který vyniká chutnými a zajímavými kombinacemi typických surovin. V naší nabídce najdete řadu krajových pokrmů, od těch nejrozšířenějších jako jsou polévka kyselice či halušky až po jídla, jež na jídelníčcích restaurací najdete spíše výjimečně - z jeleního, jehněčího či králičího masa. Dbáme na kvalitní výběr surovin od dodavatelů převážně z regionu. Některé si zajišťujeme sami. Například medvědí česnek, pampelišky či kopřivy si sami sbíráme v našich lesích a na loukách, velkou inspirací se pro nás v tomto směru staly stáže u michelinských šéfkuchařů v Česku či Itálii,"

Jídelní lístek hotelové restaurace je obměňován několikrát ročně v závislosti na sezónně dostupných surovinách. Aktuální jídelní lístek // dětský jídelní lístek.

  

Co si nenechat ujít - tipy ze sezónního menu podzim/zima 2018

Pstruzi, jehněčí maso, medvědí česnek - nové menu Lanterny láká na novinky od farmářů. Nenechte si ujít novou nabídku menu na zimu/jaro 2018:

        

Novinka: technologie Coravin, díky které můžeme hostům nabídnout "po sklence" i ta nejdražší a velmi vzácná vína. Více informací a rozhovor se sommelierem Michalem Papšíkem zde.

To nejlepší (nejen) z regionu

Spolupracujeme s těmito producenty:

Více o špičkových čerstvých surovinách našich regionálních dodavatelů zde.

     

Nabídka pokrmů pro děti

Myslíme také na naše malé návštěvníky. V hotelové restauraci máme připraveno speciální dětské menu. Rodiče jistě potěší akcent na zdravou nabídku dětských jídel. Z dětského menu jsme definitivně vyřadili hranolky a kečup. 

Nabízíme také možnost polovičních porcí pokrmů s aktuální nabídky, účtujeme za ně 70% ceny.

V restauraci najdete prostorný dětský koutek. Než se děti vyřádí, můžete si v klidu vypít kávu v přilehlém kavárenském koutku, který doplňuje volně dostupná knihovnička s komfortním posezením.

 

Pro ubytované hosty Spa hotelu Lanterna

Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají v ceně snídaně i večeře.

Snídaně jsou podávány formou bufé s rozšířenou nabídkou superpotravin pro váš zdravý životní styl. Hostům nenabízíme kupovaná jednoporcová balení různých pochutin, vše je připravováno čerstvé a servírované v miskách. Mícháme si sami kvalitní smetanové jogurty s lesním ovocem a cukrem, čímž jsme docílili odstranění konzervantů a umělých barviv, vyrábíme vlastní pomazánky i saláty, krájíme kvalitní máslo a podáváme domácí chléb a pečivo či frgály. Bufé doplňuje nabídka pokrmů připravovaných kuchařem v prostorách restaurace - mátová palačinka s džemem a šlehačkou, pečená šunka se slaninou a vejci, sázená vajíčka...

  

Večeře zahrnuje nabídku formou bufé (předkrmy, polévka, přílohy, saláty) a denní nabídku sezónních jídel, která kuchař servíruje přímo v prostorách restauarce. Používáme místní recepty i výrobní postupy, například pomalé pečení, které je pro Valašsko typické. Vše od předkrmů až po dezerty, sorbety a zmrzliny pochází z hotelové kuchyně a je připravováno vždy čerstvé. Při obsazení hotelu do 20 osob poskytujeme servírovanou večeři o 4 chodech.


Náš tým

Otevírací doba

Denně 7:00 - 22:30

Snídaně - bufé7:00 - 10:00
Večeře - bufé18:00 - 20:00 (poté do 21:00 servírované)

 Kapacita restaurace: 100 míst.

Do restaurace není možný přístup se psem či jiným domácím zvířetem.

Navštivte také druhou restauraci našeho hotelu - zážitkovou restauraci Vyhlídka, která je otevřena pouze ve večerních hodinách. Každé dva měsíce nabízíme jiné tématické degustační menu snoubené s víny. Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají degustační menu s cenovým zvýhodněním, ubytovaní hosté apartmánů Suite Spa mají menu zahrnuto v ceně.

Šéfkuchař Pavel Václavík

 

Seznamte se s Pavlem Václavíkem, šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna

Pavel Václavík, 35 let

"Už jako malý kluk jsem rád vařil a když jsem se rozhodl, že se chci stát kuchařem, přenechala mi maminka vaření úplně.

Doma jsme vždy vařili typická česká jídla a používali domácí suroviny. Na to si potrpím i teď.  Mám rád sezónní potraviny a bylinky, pěstujeme je na zahrádce nebo je trhám na loukách v okolí.

Vyučil jsem se ve Frenštátě pod Radhoštěm. Poté jsem krátce vařil ve dvou hotelech a roku 1995 jsem přešel do hotelu Lanternu ve Velkých Karlovicích, kde jsem během rekonstrukce dostal možnost stáže v renomovaných hotelech v Praze (Corinthia Tower a Intercontinental). V kuchařině se neustále něco mění – ve škole nám různé firmy nabízely polotovary a vysvětlovaly, jak jsou dobré a rychlé na přípravu a že se tolik nenadřeme. Dnes se tomu směji. Pro mě je základ dobrého vaření hlavně v dobrých surovinách a chuti do práce, to je dnes trend poctivé domácí kuchyně.

Měl jsem možnost vařit v Itálii v michelinské restauraci, kam každé ráno místní farmáři vozili mléko, sýry a zeleninu a kuchaři si chodili do lesa na místní bylinky a hřiby, čímž se odlišovali od ostatních. To zcela změnilo můj pohled na vaření. Většina kuchařů se spoléhá, že jim dodavatel suroviny přiveze. Podle mě je ale lepší, když host může ochutnat to, co mu nabízí region, v němž se právě nachází – od surovin až po krajové recepty.

Náš hotel spolupracuje s místními farmáři, hosté tak mají možnost ochutnat „skutečné“ Valaško. Pořádáme také mj. soutěž o nejlepší valašský frgál v rámci známého Karlovského gastrofestivalu (každoročně v říjnu), soutěž o nejlepší valašský sýr (každoročně v červenci) a také soutěž o nejlepší valašský recept, díky které získáváme pravidelně novou inspiraci pro obohacení menu."

 

Zeptali jsme se Pavla Václavíka:

Jaká jsou typická jídla vašeho regionu? Co by si člověk ve vaší restauraci neměl nechat ujít?

Co by si člověk neměl nechat ujít ve vaší restauraci?

Co považujete za svou doménu?

Co sám nejraději jíte?

Nabídka pro děti

Myslíme také na naše malé návštěvníky. V hotelové restauraci máme připraveno dětské menu. Rodiče jistě potěší akcent na zdravou nabídku dětských jídel. Z dětského menu jsme definitivně vyřadili hranolky a kečup.

Dětské menu nabízíme ve speciálním dětském jídelníčku s omalovánkou.

Nabízíme také možnost polovičních porcí pokrmů pro děti z aktuální nabídky, účtujeme za ně 70% ceny.

V restauraci najdete prostorný dětský koutek. Než se děti vyřádí, můžete si v klidu vypít kávu v přilehlém kavárenském koutku, který doplňuje volně dostupná knihovnička s komfortním posezením.

Aktuální nabídka pokrmů z dětského menu 

Polévka

Výběr z hlavních jídel

Doporučujeme

Cena dětského menu (polévka a hlavní jídlo) je 80 Kč.