Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

Zážitková gastronomie je určena všem, kteří se nespokojí s „běžným“ jídlem. V naší zážitkové restauraci Vyhlídka se vysoká gastronomie snoubí s perfektním servisem a mistrovskými díly z rukou kreativního šéfkuchaře Pavla Václavíka a týmu. Jídla si zde vychutnáte skutečně všemi smysly.

Restaurace Vyhlídka vyniká citlivě designovaným interiérem a krásným výhledem do krajiny. Při stolování pak důležitou roli hraje nejen kombinace čerstvých surovin a skladba pokrmu, ale také způsob jeho prezentace na talíři, požitek ze způsobu servírování a v neposlední řadě vůně i vybraná chuť nabízeného jídla.

Dokonalý zážitek umocňuje degustace vín za asistence sommeliéra, který svým doporučením dotváří celkový dojem z pokrmu. Pro uzavřené společnosti je možné objednat degustaci vína i s odborným komentářem či degustace koňaků.

Vyhlídka se nachází vedle hlavní hotelové Restaurace Lanterna, od jejíchž prostor je zcela oddělena pro ničím nerušené stolování. Koncept je založen na servírování večeří v klidném prostředí, jako stvořeném pro romantický večer nebo slavnostní komorní události. Proto doporučujeme společenský oděv.

  

Gastronomický kalendář

Nabídka Karlovského gastrofestivalu:

 

 


Raw vegetariánské menu

Raw menu si můžete vychutnat od května až do konce prázdnin. Kuchaři vyšli vstříc nejen vegetariánům, ale i hostům, kteří v teplejším ročním období dávají přednost lehčím bezmasým pokrmům. To, že budou navíc všechny chody připraveny v souladu se zásadami raw stravy, je v tuzemsku spíše výjimkou.

„Raw pokrmy jsou připraveny bez tepelné úpravy, díky čemuž jsou lépe stravitelné a mají také mimořádně vysokou výživovou hodnotu, protože si uchovají větší množství cenných živin, vitamínů a důležitých enzymů,“ popisuje šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka.

Menu je sestaveno ze sezónně dostupných a lehce stravitelných druhů zeleniny i ovoce. Zajímavostí je např. polévka v podobě smoothie ze špenátu a mladého ječmene, servírovaná postudenu, hlavním chodem jsou cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem a jako dezert kuchaři zvolili mezi hosty velmi oblíbený jahodový sorbet s čerstvým ovocem.

Menu podáváme od 18:00 do 22:00 (příchod hostů od 18:00 do 19:30).

Nutná rezervace předem na rezervace@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300.

   

 

Degustační menu s vinařstvím Horák

V měsíci červenci a srpnu 2018 si budete moci vychutnat degustační menu restaurace Vyhlídka doplněné o snoubená vína prémiového vinařství Horák.

Menu podáváme od 18:00 do 22:00 (příchod hostů od 18:00 do 19:30).

V sobotu 18. 8. bude menu podáváno za průvodního slova kreativního šéfkuchaře Resortu Valachy Pavla Václavíka a majitele vinařství Horák. Více informací zde, nutná rezervace předem.

Nutná rezervace předem na rezervace@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300.

  

  

  

"Michelinské" polední menu Spa hotelu Lanterna

V měsíci červenec a srpen 2018 si budete moci vychutnat tříchodové polední menu inspirované spoluprací s michelinskými kuchaři, jejichž umění jste mohli ochutnat při galavečeřích Karlovského gastrofestivalu

Polední menu podáváme od 12:00 do 15:00 (příchod hostů od 12:00 do 14:00)

Nutná rezervace předem na rezervace@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300.

    


Degustační menu s vinařstvím Šamšula

V měsíci září a říjnu 2018 si budete moci vychutnat degustační menu restaurace Vyhlídka doplněné o snoubená vína prémiového vinařství Šamšula.

Menu podáváme od 18:00 do 22:00 (příchod hostů od 18:00 do 19:30).

V sobotu 29. 9. bude menu podáváno za průvodního slova kreativního šéfkuchaře Resortu Valachy Pavla Václavíka a majitele vinařství Šamšula. Více informací zde, nutná rezervace předem.

Nutná rezervace předem na rezervace@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300.

  

  

  

Ceny a cenová zvýhodnění

  • Pro neubytované hosty: 1 590 Kč / osoba (včetně vín), 990 Kč / osobu (bez vín)
  • Pro ubytované hosty: 1 190 Kč / osoba (včetně vín), 590 Kč / osobu (bez vín)
  • Obědové menu: 590 Kč /osobu (bez vín)

Rezervace

  • Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem: +420 571 477 300 nebo na e-mailu lanterna@valachy.cz. Kapacita omezena (max. 40 míst)

 Náš tým

  • Kreativní šéfkuchař: Pavel Václavík
  • Šéfkuchař: Josef Tydlačka
  • Sommeliéři: Michal Papšík, Martin Šoupal
  • Vedoucí obsluhy: Jiří Buček

 Otevírací doba

  • 18:00-22:00

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.